متاسفانه نتایج تجربی بسیار کمی از CBT برای خانواده ها موجود است. فالکنر،کلوک و گیل ۱ (۲۰۰۲) تحلیل محتوایی بر مقالات منتشر شده در حیطه زوج درمانی و خانواده درمانی از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۹ انجام دادند.
مطبوعات آمریکایی خانواده درمانی، خانواده درمانی معاصر، فرایند خانواده و مطبوعات زوجدرمانی و خانواده درمانی در بین مهم ترین مطبوعاتی بودند که ۱۳۱ مقاله از آنها مورد تحقیق کمی قرار گرفت. از ۱۳۱ مقاله ، کمتر از نیمی از آنها شامل نتایج تحقیقات بودند. هیچ یک از این تحقیقات CBT را مورد بازبینی قرار نداده بودند یک بررسی جدید تر از مقالات تخصصی نشان می دهد که این آمار ثابت مانده است(داتیلیو،۲۰۰۴). به هر حال درمان شناختی_رفتاری زوج ها نسبت به سایر شیوههای درمانی (CBCT)تابع نتایج کنترل شده تحقیقات است. شواهد تجربی محکمی از نتایج تحقیقات درمانی برای زوج ها به دست آمده است که کارایی CBT برای روابط را نشان میدهد، اگرچه بیشتر تحقیقات عمدتاً روی مداخلات رفتاری برای آموزش ارتباطات، آموزش مسئله گشایی و قراردادهای رفتاری تمرکز می کنند تنها یک بررسی کلی در مورد تاثیر رویکرد های بازسازی شناختی به عمال آمده است.( برای مرور بر محکم ترین معیار برای کارایی به با کام، ۱۹۹۸ رجوع کنید).
باکام (۱۹۹۸) نتایج تحقیقاتی را مرور کرد که نشان دادCBT در کاهش درماندگی در ارتباط موثر است یک تحقیق کوچک تر ولی جامعتر روی دیگر رویکردهای درمانی زوج ها و خانواده از جمله تمرکز روی موارد عاطفی(جانسون و تالیت من ۳، (۱۹۹۷) و درمان های همراه با آگاهی زوج ها (سنیدر،ویلز و گرادی _فلتچر۴، ۱۹۹۱) نشان می دهد که این موارد قابل مقایسه هستند یا در برخی موارد حتی نتایج بهترین از رویکرد های شناختی _رفتاری ادامه می دهند. مطالعات بیشتری نیاز است تا بتوانیم راجع به کارایی نسبی این درمان های تجربی نشان دهیم اما حمایت دلگرم کننده ای از درمان شناختی _ رفتاری و متمرکز عاطفی و آگاهی زوج ها به عنوان درمان های مفید برای بسیاری از زوجهای درمانده وجود دارد(دیویس،پیرسی۵، ۲۰۰۷).
راجع به کاربردهای کلی اختلالات فردی از جمله اسکیزوفرنی۶ و اختلالات رفتاری کودکان ۷ ، تحقیقات اندک موجود است نتایج تحقیقات نشان داده است که کار این مداخلات رفتاری برای چنین اختلالاتی بالا است (آموزش روانی و آموزش ارتباطات معادلهای مسئله گشایی) (باکام،۱۹۹۸)،اگرچه هنوز مداخلات شناختی ارزیابی نشدهاند اندازه آنها تاکید زیادی بر درمان های معتبر تجربی در زمینه بهداشت روانی است رویکرد شناختی رفتاری شهرت و احترام قابلتوجهی در میان متخصصان بالینی به ویژه درمانگر های خانواده و زوج به دست آورده است(داتیلیو،۱۹۹۸؛داتیلیو،اپستین،۲۰۰۲؛دیویس،پیرسی،۲۰۰۷). اسپیرینکل۱ (۲۰۰۳) بر کاربرد معیار جدی تری برای نتایج تحقیقات روی زوج درمانی و خانواده درمانی و پیشرفت کلی این زمینه به سوی اصل مشهودتر، تاکید کرده است. به علاوه به نظر می رسد که توجه بیشتری به گزارش های موردی در مقالات مربوط به خانواده درمانی معطوف شده است.
معمولاً تحقیقات مددی به دلیل عدم شرایط کنترل شده و عینیت بخشی توسط بسیاری از افراد مبنای علمی ندارد. به هر حال بررسی موردی به عنوان مبنایی برای استنباط های علّی در مورد در موارد بالینی درست طراحی شده،در نظر گرفته می شود.(داتیلیو،a۲۰۰۶) و به نظر میرسد در بسیاری از روشها توسط دانشجویان و مربیان ترجیح داده میشود.
مشخصات این پروپوزال:
عنوان پروپوزال: اثر بخشى CBTدر كنترل هيجان و خود مراقبتى در اختلالات سايكوسوماتيك
موارد قابل استفاده از این پروپوزال: آموزش پروپوزال نویسی – برای درس روش تحقیق و سمینار و کلیه امور پژوهشی مرتبط
شامل همه قسمت های یک پروپوزال استاندارد: مقدمه – بیان مسئله – اهمیت و ضرورت – پیشینه – اهداف جزئی و کلی – فرضیه ها - تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها – روش - جامعه، نمونه و روش نمونه گیری – ملاک ورود و خروج – ابزار - روش اجرا - روش تجزیه و تحلیل اطلاعات - منابع فارسی و انگلیسی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحه: 16 صفحه
کد فایل : 38