حق به شهر 1 بررسی پیشینه داخلی پژوهش 1 پیشینه خارجی 9 جمعبندی 13 چهارچوب نظری 16 حق به شهر: هانری لوفور 16 جغرافیای فمینیست و فمینیسم سوسیالیست 23 اقتصاد سیاسی شهر و مصرف: مانوئل كاستلز 25 نردبان مشاركت: شری آرنستاین 26 معرفی مفاهیم اصلی 28 فضای ادراکشده 28 حق به شهر 30 اختصاصدهی شهر به خود 30 سرزندگی 31 احساس امنیت: ناامنی ناشی از فضا 31 امكان تفریح و ماجراجویی 36 ارتباطات شهری 37 كنترل و مالكیت 39 سهم فیزیكی 42 مشاركت در شهر 43 تصمیمگیری 43 تولید فضا 44 سازماندهی و طراحی فضا 45 مدل مفهومی تحقیق 47 جمعبندی نظری و نتایج مورد انتظار 49 منابع فارسی 50 منابع غیرفارسی 57
اگرچه حق به شهر لوفور عنوان مفهومی با درون مایه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ادراک شده است که در گستره ی وسیعی از مطالعات شهری، با موضوعات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. در مجموعِ ادبیات یاد شده چنان چه مشاهده می شود، توجه به مساله ی جنسیت در ارتباط مستقیم حق به شهر، کمتر مورد تمرکز محققان قرار گرفته است. جنسیت عموما به عنوان یک متغیر زمینه ای در کنار متغیرهایی مانند سن و وضعیت تاهل و ... وارد تحلیل ها شده است. مطالعات معدودی به ارائه ی تحلیل جنسیتی از حق به شهر پرداخته اند (مانند دوسرتو (1984) و فنستر (2005)) و جای خالی رویکرد جنسیت محور که جنسیت را به عنوان یک متغیر اصلی در تحلیل ها و نتیجه گیری های نهایی وارد کند احساس می شود.
در واقع یک خلاء در مطالعات تجربی پیرامون مفهوم جنسیت و حق به شهر وجود دارد که رویکرد مطالعه ی حاضر از این منظر، تجربه ای جدید محسوب می شود. بنابراین پژوهش حاضر از سه جهت می تواند به تقویت ادبیات موجود پیرامون حق به شهر بپردازد:
- به آزمون گذاشتن نظریه ی «حق به شهر» هانری لوفور در زمینه ی شهری غیرغربی که تجربه ای جدید است؛ - ارائه ی تحلیل جنسیتی از حق به شهر به جای در نظر گرفتن جنسیت به عنوان یکی از متغیرهای جمعیت شناختی و زمینه ای؛ - اتخاذ رویکرد کل گرا و توجه کیفی به تمام مولفه های تاثیرگذار بر «احساس بهره مندی از حق به شهر». چهارچوب نظری دراین پژوهش از تلفیق دو نظریه ی اصلی استفاده می شود: نظریه ی «حق به شهر» هانری لوفور و نظریه ی فمینیسم سوسیالیستی-جغرافیایی که در ادامه به تفصیل شرح داده می شوند. ضمن این که مفاهیم طرح شده در نظریه ی اقتصاد سیاسی کاستلز که تکمیل کننده ی نظریه ی حق به شهر لوفور است، و تحت تاثیر نظریه ی او ساخته شده است در تحلیل ها به خصوص در ارتباط با مفهوم کلیدی «تولید فضا» مورد استفاده قرار می گیرد.
نردبان شری آرنستاین، که بیش از آن که یک نظریه ی تبیینی باشد، نوعی سازه ی مفهومی برای طبقه-بندی درجات مشارکت شهروندی است، و پیش از این نیز در ارتباط با سایر انواع مشارکت شهروندی به آزمون گذاشته شده است (برای نمونه ر.ک. به شرفی و برک پور، 1389؛ هادیان و دانشپور، 1389؛ زرافشانی و همکاران، 1388) به عنوان یک سازه ی مناسب برای تحلیل مولفه ی مشارکت در حق به شهر به شکل مستقل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
موارد استفاده : منبع آموزشی و پژوهشی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه تحقیق جدید: دارد
نظریه های دانشمندان: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
کد فایل 45 ma
دانلود فایل اصلی و کامل بلافاصله بعد از پرداخت ...