تعریف مفهومی:
اختلال یادگیری ویژه : اصطلاح اختلال یادگیری ویژه بر اختلال آن گروه از کودکان دلالت دارد که در یک یا چند فرایند روان شناختی پایه مربوط به درک زبان یا کاربرد آن، گفتاری یا نوشتاری، اختـلال دارند، کـه به صورت اختلال در گوش دادن، فکـر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن یا انجام دادن محاسبات ریاضی جلوهگر شود. این اصطلاح عارضه های چون معلولیت های ادراكی، آسیب مغزی، اختلال جزیی كاركرد مغز، نارساخوانی، و زبانپریشی رشدی را شامل میشود. اما آن دسته از مشكلات یادگیری را که اساسا نتیجه معلولیت های دیداری، شنیداری، یا حركتی، یا عقبماندگی ذهنی، اختلال هیجـانی، یا وضع نامسـاعد محیطی، فرهنگی، یا اقتصادی است، دربرنمیگیرد (منبع...).
تعریـف عملیـاتی:
اختلال یادگیری ویژه : اختلال یادگیری ویژه کودکان، توسط یک نفر روانپزشک کـودک و نوجوان و یک نفـر روانشنـاس بالینی تشخیص داده می شود. شایان ذکر است به منظور تشخیص اختلالات یادگیری از مقیاس هوش وکسلر استفاده می شود. این افراد در نمره کل، هوش طبیعی دارند به این ترتیب از این آزمون به منظور رد عقب ماندگی ذهنی استفاده می شود. نمره کل 89 می تواند گروه سالم را از گروه دچار اختلالات یادگیری تمیز دهد (منبع...). افراد دچار اختلالات یادگیری در 4 خرده آزمون (از کل 12 خرده آزمون) نمره پایین تر از هنجار می گیرند. به طوری که ضعف عملکرد در نیمرخ اسید (ACID) را نشان می دهند. این خرده ازمون ها شامل محاسبه عددی، رمز نویسی، اطلاعات عمومی و فراخنای حافظه ارقام هستند (منبع...). وجود اختلاف از 9 تا 15 نمره بین دو هوشبهر کلامی و عملی معنادار نیز بـه عنوان یکی از شاخص های تشخیصی اختلال یادگیری به شمار می آید (منبع...).
مشخصات این پروپوزال:
عنوان پروپوزال: طراحی برنامه تلفیقی روانی – آموزشی جهت بهبود عملکرد تحصیلی، خودپنداره و سازگاری اجتماعی دانشآموزان دارای اختلال یادگیری ویژه مقطع ابتدایی
قسمت های یک پروپوزال استاندارد: دارد
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحه: 44 صفحه
شماره: T114
قیمت این فایل به همراه فایل کامل پروپوزال: